Chai is het Indiase woord voor thee maar het word hier meestal gebruikt voor een pittige Indiase kruidenthee die geoet is met suiker en room of gecondenseerde melk. De eigenlijke naam is Chai Masala en David Rio heeft in Nederland een hele range chai mixen op de markt gebracht. De combinatie van specerijen (in dit geval kruidnagel, kaneel, cardamom, gember) wat suiker en zwarte thee leent zich echter ook perfect voor toepassingen in de keuken. De variant Tiger spice Chai combineert prachtig met pompoen, mango en yoghurt en dat inspireerde ons tot dit dessert.
Dessert voor 10 personen
Ingrediënten pompoentaart
800 gram |
pompoen, vruchtvlees in stukken |
|
2 dl |
|
pumpkin spice syrup (via David rio) |
5 dl |
|
slagroom, ongezoet |
6 |
eieren |
|
60 gram |
|
bruine rum |
60 gram |
|
Davis Rio Tiger spice Chai |
|
|
snufje zout |
2 plakken |
roomboter bladerdeeg 30 x 30 cm |
Ingredienten mangosorbet
300 gram |
|
Griekse yoghurt |
2 dl |
|
slagroom, ongezoet |
50 gram |
|
suikerwater |
1 |
|
Verse mango, brunoise |
|
Gemberkoekkruimels |
Werkwijze pompoentaart
Werkwijze mangosorbet
Werkwijze yoghurtschuim
Afwerking